Reglament de la cursa

Reglament

Clubs DiR organitza la cinquena edició de la cursa popular Cursa DiR Guàrdia Urbana que se celebrarà a Barcelona el diumenge 27 de maig de 2018, a les 8.30 h.  El nombre màxim de participació es fixa en quinze mil atletes.

El recorregut de la cursa tindrà una distància de 5 i 10 quilòmetres, aquesta última homologada, en zona urbana, ja que transcorrerà per l’Avinguda Diagonal de Barcelona, distància que validarà la Federació Catalana d’Atletisme. La prova comptarà amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Inscripcions 

La inscripció es podrà fer per Internet: pàgina www.dir.cat/cursa-barcelona. En el moment de fer la inscripció es triarà una de les dues distàncies del recorregut, 5 km o 10 km. La modificació de la inscripció només es podrà fer a la Fira del Corredor els dies 25 i 26 de maig, a la taula d’incidències. En cap cas es podrà fer d’una altra manera o en altres dates.

Les inscripcions estaran obertes fins el dimecres 23 de maig, a les 10 h, o fins que s’arribi a les 15.000 inscripcions. L’organització es reserva el dret a tancar les inscripcions abans d’aquesta data per raons organitzatives així com ampliar el període d’inscripció si ho considera oportú. L’organització podrà fer una reserva de places.

 

Preu de la inscripció

Fins el 19 de març

 • Clients DiR: 8 € amb xip groc o 10 € sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús).
 • No clients DiR: 10 € amb xip groc o 12 € sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús).
 • Clients DiR inscrits a Run With Us: 6 €.

    

Del 20 de març al 19 d’abril

 • Clients DiR: 10 € amb xip groc o 12 € sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús).
 • No clients DiR: 12 € amb xip groc o 14 € sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús).
 • Clients DiR inscrits a Run With Us: 6 €.

 

Del 20 d’abril al 23 de maig

 • Clients DiR: 12 € amb xip groc o 14 € sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús).
 • No clients DiR: 14 € amb xip groc o 16 € sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús).
 • Clients DiR inscrits a Run With Us: 6 €.

* Nota important: Les persones que s’inscriguin a la cursa a partir de dilluns 21 de maig, NO podran recollir el seu dorsal el divendres 25 de maig. Únicament el podran recollir el dissabte 26 de maig de 10 a 20 h a la Fira del Corredor.

 

Durant la Fira del Corredor (Inscripcions Last Minute)

Si encara hi ha places disponibles, disposarem d’inscripcions d’última hora per a persones que decideixin fer la inscripció in situ. El preu serà de 20 € i no es faran diferenciacions entre socis / no socis, xip groc / lloguer.

 

Validesa de la inscripció 

Una inscripció només és vàlida quan es realitza correctament, per internet (omplint el formulari d’inscripció i pagant amb targeta de crèdit). En relació a qualsevol inscripció feta a través de la pàgina web, l’organització no es fa responsable de qualsevol problema tècnic, de hardware o software, de connexió, de transmissió de dades o qualsevol altre error o disfunció que eviti la correcta recepció del formulari omplert o del justificant de pagament de la quota d’inscripció. La persona inscrita haurà d’imprimir el resguard de la inscripció o presentar el DNI en el moment de retirar la seva samarreta /dorsal.

 

La inscripció dóna dret a:

 1. Una plaça per participar a la cursa
 2. Una samarreta
 3. Un dorsal
 4. Xip d’un sol ús en cas d’haver-ho llogat, i groc en cas d’haver comprat
 5. Hidratació
 6. Assegurança d’accidents esportius
 7. Cronometratge Championchip i resultats
 8. Diploma commemoratiu de la cursa, que es podrà descarregar online el dia següent de la prova

La inscripció a la cursa és personal i intransferible. No s’admetran devolucions, per cap causa, de l’import de la inscripció. L’organització es reserva el dret a rebutjar qualsevol inscripció que no accepti els termes i condicions de l’esdeveniment que queden exposats en el Reglament.

 

Participació

Podran participar en aquesta prova totes les persones que ho desitgin, sense distinció de nacionalitat o sexe, sempre que estiguin correctament inscrites, fins a un màxim de 15.000 participants.

Els menors d’edat (d’edat compresa entre els 14 i els 18 anys), només podran participar amb autorització paterna o materna, o del seu representant legal, i sota la seva responsabilitat.

No es podrà participar en aquesta cursa sense portar el dorsal visible i disposar del corresponent xip, imprescindible per al control i cronometratge de la cursa. Els participants que ja siguin propietaris d’un xip groc podran utilitzar-ho també per a aquesta carrera; els que no disposin de xip, tindran un xip d’un sol ús enganxat al dorsal, previ pagament de dos euros.

El dorsal és personal i intransferible. La persona inscrita no podrà cedir l’ús de la inscripció.

 

Fira del Corredor: Recollida de la bossa del corredor, samarreta i dorsal

La recollida de la bossa del corredor, la samarreta i el dorsal es podrà fer el divendres 25 de maig de 10 a 20 h i el dissabte 26 de maig de 10 a 20 h, al Diagonal Runner ‘s Market (Fira del Corredor), situada a Diagonal DiR (Ganduxer, 25), entrant per la porta del parc.

Els participants hauran de seleccionar una de les quatre franges horàries disponibles a l’hora de fer la inscripció. Cada franja horària té un límit màxim de capacitat. Quan s’arribi al límit, aquesta franja horària ja no estarà disponible per seleccionar-la, i els participants hauran de triar una altra opció.

Hi haurà 4 franges horàries disponibles:

 • Divendres 25 de maig de 10 a 15 h
 • Divendres 25 de maig de 15 a 20 h
 • Dissabte 26 de maig de 10 a 15 h
 • Dissabte 26 de maig de 15 a 20 h

No es lliuraran bosses del corredor, samarretes ni dorsals el dia de la prova, ni qualsevol altre dia diferent als assenyalats.

 

Xip. Cronometratge. Classificacions

No es podrà participar sense el xip de cronometratge (xip groc de propietat o xip de lloguer enganxat al dorsal).

L’ús incorrecte del xip implicarà no aparèixer en la classificació oficial de la prova. El temps de carrera només serà registrat si el participant porta correctament el dorsal (el xip groc ha d’anar lligat als cordons de la sabatilla).

Els premis masculins i femenins es donaran segons el temps d’arribada (temps oficial).

Les classificacions dels corredors són competència única dels membres del Comitè d’Organització i del Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme. Les classificacions es publicaran a la pàgina web de la Cursa: www.dir.cat/cursa-barcelona a partir del 29 de maig, després de finalitzar la prova.

El servei mèdic de la competició i els jutges àrbitres estan facultats per retirar durant la prova:

 • Als participants atletes que no tinguin o portin visible el dorsal (o que manipulin la publicitat).
 • Als atletes que es trobin en mal estat físic o que no facin el recorregut complet.

Qualsevol irregularitat en el control i cronometratge d’un participant en la cursa, podrà suposar la desqualificació automàtica.

 

Control de sortida

La sortida serà a les 8.30 h del matí del diumenge dia 27 de maig de 2018 a l’Avinguda Diagonal, 645, davant del Palau Reial de Pedralbes.

Els participants hauran de presentar-se amb suficient antelació (recomanem arribar 60 minuts abans d’iniciar-se la cursa si volen deixar material al guarda-roba).

No es podrà participar a la cursa sense portar el dorsal visible.

La sortida estarà organitzada per calaixos en funció de la marca acreditada en 10 km, i es podrà accedir als calaixos de sortida assignats per Championchip. Cada calaix està identificat amb un color. Només podran accedir-hi els corredors que tinguin el dorsal del color distintiu de cada calaix.

Als participants que disposin de xip groc se’ls assignarà automàticament l’última millor marca registrada en curses de 10 km:

 • Challenge BCN 10 km 2017-2018
 • Cursa DIR – Guàrdia Urbana 2016 i 2017
 • Cursa DiR Mossos d’Esquadra Sant Cugat 2016 i 2017.

 

Control d’arribada

5km: El temps màxim per completar el recorregut és de 45 minuts. El control d’arribada es tancarà a les 09.30 h

10km: El temps màxim per completar el recorregut és d’1 hora i 15 minuts. El control d’arribada es tancarà a les 10.00 h

 

Avituallaments

Per als corredors de 10 km hi haurà avituallament líquid al quilòmetre 4,5 km de la carrera i a l’arribada. Per als corredors de 5 km hi haurà avituallament líquid a l’arribada.

 

Serveis mèdics

Durant tot el recorregut de la cursa hi haurà punts amb servei mòbil d’assistència mèdica. També hi haurà un Hospital de Campanya a la zona de meta.

 

Categories de participants

 • Categoria client DiR: correspon als que són clients de Clubs DiR.
 • Categoria RWU: participants clients de Clubs DiR i membres de Run With Us.
 • Categoria JUNIOR: participants de 14 anys a 18 anys d’edat (nascuts entre 2004 i 2000)
 • Categoria SENIOR: participants de 18 anys a 34 anys d’edat (nascuts entre 1999 i 1984).
 • Categoria VETERÀ A: participants de 35 a 44 anys d’edat (nascuts entre 1983 i 1974)
 • Categoria VETERÀ B: participants de 45 a 54 anys d’edat (nascuts entre 1973 i 1964)
 • Categoria VETERÀ C: majors de 55 anys d’edat (nascuts entre 1963 i 1952)
 • Categoria VETERÀ D: majors de 65 anys d’edat (nascuts el 1953 o abans)

 

Premis

Els tres primers classificats en la distància de 10 km de la classificació general masculina i femenina, en tots dos casos independentment de la categoria, rebran un trofeu.

Els tres primers classificats en la distància de 5 km de la classificació general masculina i femenina rebran un trofeu.

Al mateix temps, el primer i la primera classificada de cada categoria, d’acord amb la relació de categories detallada, rebran també un trofeu, en la distància de 10 km.

 

Servei de guarda-roba

Hi haurà servei de guarda-roba a la zona de sortida i a la zona d’arribada. El guarda-roba de la zona de sortida estarà obert des de les 7.15 fins a les 8 h (7.50 h per als participants de 5 km). Posteriorment no es garantirà el servei de consigna. El guarda-roba de la zona d’arribada romandrà obert fins a les 10 h per als participants de 5km i 11.15 h per als participants de 10km.

Els atletes podran deixar la seva roba i objectes personals. S’ha de tancar la micromotxilla DiR lliurada a la Fira del Corredor pel guarda-roba i identificar-la amb l’etiqueta marcada que coincideix amb el número de dorsal. En cas contrari, l’organització es reserva el dret a no agafar la bossa per al guarda-roba.

Per retirar la bossa del guarda-roba de la zona de meta s’haurà de presentar el dorsal.

 

Vehicles

Els únics vehicles autoritzats a seguir la prova seran els de l’organització. Queden prohibits els vehicles o elements mòbils, de qualsevol tipus, que no pertanyin a l’organització.

 

Informació addicional

Qualsevol irregularitat en el control i cronometratge d’un participant a la cursa, podrà suposar la desqualificació automàtica.

La Cursa DiR Guàrdia Urbana disposa de les corresponents autoritzacions administratives i es durà a terme sota el control de la policia local del municipi.

L’organització no es farà responsable dels danys morals, físics o psíquics que puguin patir els participants i / o tercers espectadors durant la cursa.

Qualsevol incidència no prevista en aquest reglament serà resolta per l’organització in situ. El fet de participar en la cursa pressuposa acceptar aquestes normes i / o reglamentacions, així com acceptar les resolucions preses per l’organització en els casos que no hagin tingut en compte les normes esmentades.

Mitjançant la inscripció a la VI Cursa DiR Guàrdia Urbana Diagonal a Barcelona, ​​i en compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals (LOPD), s’informa que les dades personals dels participants a la cursa, incloses les dades derivades dels resultats de la competició, seran incorporades en un fitxer de dades personals responsabilitat de GESTORA CLUBS DiR, SL, (GCD) domiciliada al carrer Indústria, 90-92, entl. 6a, de Barcelona (08025), i seran tractades amb la finalitat de gestionar la seva participació en la cursa. A títol enunciatiu: organització de la cursa; inscripció dels corredors; gestió del lliurament de dorsals i xips de cronometratge; gestió de l’assegurança pels corredors; publicació de les marques realitzades; facturació. Si s’indica expressament, el número de mòbil es farà servir per enviar la seva marca en la cursa mitjançant SMS.

Les dades personals sol·licitades són necessàries per participar a la cursa. Si no desitja que les seves dades siguin tractades en els termes anteriorment assenyalats, no podrà participar a la VI Cursa DiR Guàrdia Urbana.

El participant dóna el seu consentiment perquè les seves dades personals vinculats al resultat de la competició, així com la seva imatge obtinguda en fotografies o vídeos que es puguin fer durant la celebració de la cursa, es publiquin en qualsevol mitjà publicitari online i offline (inclosos revista, webs i xarxes socials) titularitat del Grup DiR, sense perjudici del dret de cancel·lació.

No obstant això, les seves dades personals en el formulari d’inscripció a la cursa, el participant dóna el seu consentiment per al tractament de les seves dades amb les finalitats addicionals, sense perjudici del dret d’oposició que pot exercitar en qualsevol moment: (i) dur a terme enquestes, estadístiques i anàlisis de mercat, (ii) elaborar perfils a fi de personalitzar i millorar els nostres serveis, i (iii) promocionar o publicitar les activitats, productes i serveis que ofereixin les societats del Grup DiR, donant el consentiment exprés de acord amb el que estableix la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç electrònic (LSSICE) perquè se li pugui trucar i / o enviar comunicacions publicitàries o promocionals per correu postal, correu electrònic, SMS o qualsevol altre mitjà de comunicació electrònica equivalent. No obstant això, en les comunicacions que li dirigeixi el Grup DiR es podrà incloure informació comercial i / o publicitària dels patrocinadors de la cursa i / o de tercers col·laboradors dels sectors de l’esport, l’oci, la salut, el benestar, la formació , bellesa, estètica i higiene personal, financer, assegurances, immobiliari, editorial, tèxtil i moda, aparells tecnològics, transport, mitjans de comunicació, neteja, productes farmacèutics, joieria i mobiliari -la relació actualitzada i detallada dels sectors d’activitat dels nostres col·laboradors la podrà trobar a la nostra web www.dir.cat.

El participant autoritza de forma expressa la cessió de les seves dades personals sol·licitades per a les finalitats abans esmentades, a les societats del Grup DiR. La relació de societats que conformen el Grup DiR i les seves dades identificatives, es poden consultar a l’avís legal del nostre lloc web www.dir.cat. Les societats del Grup DiR desenvolupen la seva activitat en els sectors de l’esport, la nutrició, la salut, el benestar, la formació i / o aquells sectors que en cada moment s’informin en l’avís legal del nostre lloc web.

S’ha contractat una assegurança d’accidents per als participants; en conseqüència, amb la inscripció a la cursa es dóna el consentiment a la cessió de les dades personals identificatives a la companyia d’assegurances per tal d’oferir l’assistència necessària en cas d’accident durant la carrera.

Amb la finalitat de donar un servei afegit als participants i que puguin disposar de les fotografies recordatòries de la seva participació en la carrera, Grup DiR podrà contractar els serveis d’una empresa encarregada de la captació de les imatges i posterior identificació dels corredors. En conseqüència, les seves dades personals identificatives i de contacte, i les de la seva marca podran ser cedits a aquella per la realització, comercialització, lliurament i facturació de les fotografies i dels seus productes i serveis. No obstant això, si no vol que les seves dades personals siguin cedides a aquest tercer, podrà exercitar el seu dret d’oposició abans del dia de la cursa enviant un correu electrònic a info@dir.cat El consentiment atorgat pel participant respecte al tractament i comunicació de les seves dades personals s’entendrà donat per temps indefinit. No obstant això, s’informa que els participants en la cursa podran exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, per correu ordinari a l’adreça de GCD indicada anteriorment, per correu electrònic a l’adreça info@dir.cat o al telèfon de atenció al Client 902 10 1979, indicant el nom i cognoms, domicili a efectes de notificacions, còpia del DNI i el dret exercit.

En cas d’introduir les dades personals d’un tercer en els formularis d’inscripció, haurà d’estar autoritzat per fer-ho, i queda sota la seva exclusiva responsabilitat informar el tercer amb caràcter previ a la seva inclusió, els extrems continguts en els paràgrafs anteriors.

El participant que s’inscrigui a la Cursa DiR Guàrdia Urbana reconeix, consenteix i autoritza expressament a Gestora Clubs DiR, SL, així com qualsevol altra societat del Grup DiR -rellenando el formulari d’inscripció a la carrera-, captar, obtenir, publicar, explotar i cedir total o parcialment, tots els drets d’imatge i veu, i altres drets de propietat intel·lectual obtinguts o captats per qualsevol suport o mitjà de difusió, durant la seva participació a la cursa, amb fins comercials, publicitaris o anàlogues, i en material publicitari online i offline que les societats del Grup DiR determinin (inclosos revista, webs i xarxes socials), i tot sense limitació d’actes de comunicació, per a un període de temps il·limitat, autoritzant igualment l’adaptació, reproducció, distribució, comunicació pública i transformació de els esmentats drets, i amb caràcter gratuït, renunciant a qualsevol tipus de contraprestació.

La inscripció implica haver llegit, entès i adquirit el compromís que a continuació s’exposa: “Certifico que estic en bon estat físic. Eximeixo de tota responsabilitat que de la participació en l’esdeveniment pogués derivar, a l’organització, patrocinadors comercials o sponsors, empleats i altres.

facebook
twitter
gplus
linkedin
instagram
youtube