Reglament de la cursa

Reglament

Clubs DiR organitza la vuitena edició de la cursa popular Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana que es celebrarà a Barcelona el diumenge 21 de maig de 2023, a les 08:30 h.  El nombre màxim de participació es fixa en dotze mil atletes.

El recorregut de la cursa tindrà una distància de 10 quilòmetres, distància homologada, en zona urbana, ja que transcorrerà per l’Avinguda Diagonal de Barcelona, distància que validarà la Federació Catalana d’Atletisme. La prova comptarà amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Inscripcions

La inscripció es podrà fer per Internet: pàgina cursadiagonal.dir.cat

Les inscripcions estaran obertes fins el dimarts 16 de maig, a les 12 h, o fins que s’arribi a les 12.000 inscripcions. L’organització es reserva el dret a tancar les inscripcions abans d’aquesta data per raons organitzatives així com ampliar el període d’inscripció si ho considera oportú. L’organització podrà fer una reserva de places.

Preus

EARLY BIRD (preu obertura inscripcions): Del 13/02 (a partir de les 12:00) i fins al 17/02

 • Clients: 7€ amb xip groc, 9€ sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús)
 • No Clients: 9€ amb xip groc, 11€ sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús)

Segona Franja de Preus del 18/02 al 30/04

 • Clients: 13€ amb xip groc, 15€ sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús)
 • No Clients: 15€ amb xip groc, 17€ sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús)

Tercera Franja de Preus del 01/05 fins a tancar inscripcions

 • Clients: 15€ amb xip groc, 17€ sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús)
 • No Clients: 17€ amb xip groc, 19€ sense xip groc (lloguer de xip d’un sol ús)

LAST MINUTE (en la Fira del Corredor): 25€

Compra Xip groc: 19€

 

Durant la Fira del Corredor (Inscripcions Last Minute)

Si encara hi ha places disponibles, disposarem d’inscripcions d’última hora per a persones que decideixin fer la inscripció in situ. El preu serà de 25 € i no es faran diferenciacions entre socis / no socis, xip groc / lloguer.

Validesa de la inscripció

Una inscripció només és vàlida quan es realitza correctament, per internet (omplint el formulari d’inscripció i pagant amb targeta de crèdit). En relació a qualsevol inscripció feta a través de la pàgina web, l’organització no es fa responsable de qualsevol problema tècnic, de hardware o software, de connexió, de transmissió de dades o qualsevol altre error o disfunció que eviti la correcta recepció del formulari omplert o del justificant de pagament de la quota d’inscripció. La persona inscrita haurà d’imprimir el resguard de la inscripció o presentar el DNI en el moment de retirar la seva samarreta /dorsal.

La inscripció dóna dret a:

 1. Una plaça per participar a la cursa
 2. Una samarreta
 3. Un dorsal
 4. Xip d’un sol ús en cas d’haver-ho llogat, i groc en cas d’haver comprat
 5. Hidratació
 6. Assegurança d’accidents esportius
 7. Cronometratge Championchip i resultats
 8. Diploma commemoratiu de la cursa, que es podrà descarregar online el dia següent de la provaLa inscripció a la cursa és personal i intransferible. No s’admetran devolucions, per cap causa, de l’import de la inscripció, sense perjudici del dret de desistiment previst a les Condicions de Contractació que ha d’acceptar durant el procés d’inscripció a la cursa. L’organització es reserva el dret a rebutjar qualsevol inscripció que no accepti els termes i condicions de l’esdeveniment que queden exposats en el Reglament.

Participació

Podran participar en aquesta prova totes les persones que ho desitgin, sense distinció de nacionalitat o sexe, sempre que estiguin correctament inscrites, fins a un màxim de 12.000 participants. Els menors d’edat (d’edat compresa entre els 14 i els 18 anys), només podran participar amb autorització paterna o materna, o del seu representant legal, i sota la seva responsabilitat. No es podrà participar en aquesta cursa sense portar el dorsal visible i disposar del corresponent xip, imprescindible per al control i cronometratge de la cursa. Els participants que ja siguin propietaris d’un xip groc podran utilitzar-ho també per a aquesta carrera; els que no disposin de xip, tindran un xip d’un sol ús enganxat al dorsal, previ pagament de dos euros.

El dorsal és personal i intransferible. La persona inscrita no podrà cedir l’ús de la inscripció.

Fira del Corredor: Recollida de la bossa del corredor, samarreta i dorsal

La recollida de la bossa del corredor, la samarreta i el dorsal es podrà fer el divendres 19 de maig de 13 a 20 h i dissabte 20 de maig de 09 a 15 h, a la Fira del Corredor, situada a Diagonal DiR (Ganduxer, 25), entrant per la porta del parc.

Els participants hauran de seleccionar una de les quatre franges horàries disponibles a l’hora de fer la inscripció. Cada franja horària té un límit màxim de capacitat. Quan s’arribi al límit, aquesta franja horària ja no estarà disponible per seleccionar-la, i els participants hauran de triar una altra opció.

Hi haurà 4 franges horàries disponibles:

 • Divendres 19 de maig de 13 a 16 h
 • Divendres 19 de maig de 16 a 20h
 • Dissabte 20 de maig de 09 a 12 h
 • Dissabte 28 de maig de 12 a 15 h

No es lliuraran bosses del corredor, samarretes ni dorsals el dia de la prova, ni qualsevol altre dia diferent als assenyalats.

Xip. Cronometratge.

Classificacions

No es podrà participar sense el xip de cronometratge (xip groc de propietat o xip de lloguer enganxat al dorsal).L’ús incorrecte del xip implicarà no aparèixer en la classificació oficial de la prova. El temps de carrera només serà registrat si el participant porta correctament el dorsal (el xip groc ha d’anar lligat als cordons de la sabatilla).Els premis masculins i femenins es donaran segons el temps d’arribada (temps oficial).Les classificacions dels corredors són competència única dels membres del Comitè d’Organització i del Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme. Les classificacions es publicaran a la pàgina web de la Cursa: cursadiagonal.dir.cat a partir del 29 de maig, després de finalitzar la prova.El servei mèdic de la competició i els jutges àrbitres estan facultats per retirar durant la prova:

 • Als participants atletes que no tinguin o portin visible el dorsal (o que manipulin la publicitat).
 • Als atletes que es trobin en mal estat físic o que no facin el recorregut complet.Qualsevol irregularitat en el control i cronometratge d’un participant en la cursa, podrà suposar la desqualificació automàtica.

Control de sortida

La sortida serà a les 8.30 h del matí del diumenge dia 21 de maig de 2023 a l’Avinguda Diagonal, 686, davant del Palau Reial de Pedralbes.Els participants hauran de presentar-se amb suficient antelació (recomanem arribar 60 minuts abans d’iniciar-se la cursa si volen deixar material al guarda-roba).No es podrà participar a la cursa sense portar el dorsal visible.

La sortida estarà organitzada per calaixos en funció de la marca acreditada en 10 km, i es podrà accedir als calaixos de sortida assignats per Championchip. Cada calaix està identificat amb un color. Només podran accedir-hi els corredors que tinguin el dorsal del color distintiu de cada calaix.

Als participants que disposin de xip groc se’ls assignarà automàticament l’última millor marca registrada en curses de 10 km: (pendent confirmació champion chip)

 • Challenge BCN 10 km 2021-2022
 • Cursa DIR – Guàrdia Urbana 2022

Control d’arribada

El temps màxim per completar el recorregut és d’1 hora i 15 minuts. El control d’arribada es tancarà a les 10.00 h 

Avituallaments

Hi haurà avituallament líquid al quilòmetre 5 km de la carrera i a l’arribada.

Serveis mèdics

Durant tot el recorregut de la cursa hi haurà punts amb servei mòbil d’assistència mèdica. També hi haurà un Hospital de Campanya a la zona de meta.

Categories de participants (pendent de confirmació)

 • Categoria JUNIOR: participants de 14 anys a 17 anys d’edat (nascuts entre 2006 i 2009)
 • Categoria SENIOR: participants de 18 anys a 34 anys d’edat (nascuts entre 1989 i 2005).
 • Categoria VETERÀ A: participants de 35 a 44 anys d’edat (nascuts entre 1979 i 1988)
 • Categoria VETERÀ B: participants de 45 a 54 anys d’edat (nascuts entre 1969 i 1978)
 • Categoria VETERÀ C: majors de 55 anys d’edat (nascuts entre 1959 i 1968)
 • Categoria VETERÀ D: majors de 65 anys d’edat (nascuts el 1958 o abans)

Premis

Els tres primers classificats en la distància de 10 km de la classificació general masculina i femenina, en tots dos casos independentment de la categoria, rebran un trofeu. Al mateix temps, el primer i la primera classificada de cada categoria, d’acord amb la relació de categories detallada, rebran també un trofeu, en la distància de 10 km.

Servei de guarda-roba

Hi haurà servei de guarda-roba a la zona de sortida i a la zona d’arribada. El guarda-roba de la zona de sortida estarà obert des de les 7:00 fins a les 8:00 h. Posteriorment no es garantirà el servei de consigna. El guarda-roba de la zona d’arribada romandrà obert fins a les 11.15 h per als participants de 10km.

Els atletes podran deixar la seva roba i objectes personals. S’ha de tancar la micromotxilla DiR lliurada a la Fira del Corredor pel guarda-roba i identificar-la amb l’etiqueta marcada que coincideix amb el número de dorsal. En cas contrari, l’organització es reserva el dret a no agafar la bossa per al guarda-roba.

Per retirar la bossa del guarda-roba de la zona de meta s’haurà de presentar el dorsal.

Vehicles

Els únics vehicles autoritzats a seguir la prova seran els de l’organització. Queden prohibits els vehicles o elements mòbils, de qualsevol tipus, que no pertanyin a l’organització.

Informació addicional

Qualsevol irregularitat en el control i cronometratge d’un participant a la cursa, podrà suposar la desqualificació automàtica.

La Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana disposa de les corresponents autoritzacions administratives i es durà a terme sota el control de la policia local del municipi.

L’organització no es farà responsable dels danys morals, físics o psíquics que puguin patir els participants i / o tercers espectadors durant la cursa.

Qualsevol incidència no prevista en aquest reglament serà resolta per l’organització in situ. El fet de participar en la cursa pressuposa acceptar aquestes normes i / o reglamentacions, així com acceptar les resolucions preses per l’organització en els casos que no hagin tingut en compte les normes esmentades.

El participant que s’inscrigui a la Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana reconeix, consenteix i autoritza expressament a Gestora Clubs DiR, SL, així com qualsevol altra societat del Grup DiR -omplint el formulari d’inscripció a la carrera-, captar, obtenir, publicar, explotar i cedir total o parcialment, tots els drets d’imatge i veu, i altres drets de propietat intel·lectual obtinguts o captats per qualsevol suport o mitjà de difusió, durant la seva participació a la cursa, amb fins comercials, publicitaris o anàlogues, i en material publicitari online i offline que les societats del Grup DiR determinin (inclosos revista, webs i xarxes socials i altres mitjans que puguin existir en un futur), i tot sense limitació d’actes de comunicació, per a un període de temps il·limitat, autoritzant igualment l’adaptació, reproducció, distribució, comunicació pública i transformació de els esmentats drets, i amb caràcter gratuït, renunciant a qualsevol tipus de contraprestació.

facebook
twitter
linkedin
instagram
youtube